RSSВерсія для друку
Захист прав людини: Київ обіцяє перейняти досвід кращих
22.09.2011

В українській столиці завершила роботу дводенна міжнародна конференція «Роль превенції в заохоченні та захисті прав людини». Під час заходу, організованого у форматі Україна–Рада Європи, обговорювали те, як запобігти порушенням прав людини на національному рівні у різних сферах; особливу увагу учасники форуму приділили системі виконання покарань.

Метою конференції був обмін досвідом правозахисту всіх сорока семи держав, що входять до Ради Європи, а також участь у цих процесах органів місцевого самоврядування. За словами міністра юстиції України Олександра Лавриновича, останній із названих аспектів є новим для України.

«Ми знаходимось, все ж таки, на першій стадії утвердження демократії з усіма її атрибутами, елементами, інституціями, які працюють. Можливо, щодо забезпечення правозахисту на місцях якраз у нас є велика перспектива використання досвіду інших країн, які представляли на конференції свої підходи, – зауважує міністр. – Загалом, це корисний обмін думками, усвідомлення реального стану речей для багатьох, хто вперше приїхав в Україну, яким чином у нас вибудувані інститути захисту прав людини».

 

Детальніша інформація за адресою:

www.civicua.org/news/view.html