25.09.2020

Заявки до НСЗУ щодо виділення коштів для виплати з 1 вересня надбавок медикам не подали 450 медзакладів з понад 1600. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час онлайн-наради з обласними департаментами охорони здоров’я.

«Ми закликали обласні департаменти допомогти медичним закладам активніше подавати до НСЗУ заявки на отримання додаткових коштів для доплат медикам, запроваджених з 1 вересня. НСЗУ розпочала прийом заявок від медичних закладів на виділення коштів для виплати надбавок ще 11 вересня», — сказав очільник МОЗ.

Зокрема, ще не подали заявки 51 медзаклад у Львівській області, 31 —- у  Дніпропетровській, 29 — у Одеській та 27 — у Києві. Водночас міністр підкреслив, що МОЗ створило всі умови для своєчасних виплат доплат медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров'я.

Зазначимо, з 1 вересня лікарям будуть виплачуватись надбавки у розмірі 70% посадового окладу, медичним сестрам — 50% мінімальної заробітної плати, молодшому медичному персоналу — 25% мінімальної заробітної плати.

«Уряд підвищив зарплати медикам шляхом виплати доплат за ініціативою Міністерства охорони здоров'я України. Процедура проста і прозора. Усі виплати проводяться з державного бюджету через НСЗУ», — зазначив очільник МОЗ.

Нагадаємо, для забезпечення виплати надбавок, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 623, Міністерству охорони здоров’я було виділено майже 6 млрд грн.