RSSВерсія для друку
За рівнем розвитку фармгалузі Україна не поступається європейським країнам - Богатирьова
12.07.2012

За рівнем розвитку фармацевтичної галузі та потенціалом вітчизняних виробників медичних препаратів Україна не поступається багатьом з європейських країн. Про це сказала віце-прем'єр-міністр України - міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова під час зустрічі з представниками однієї з провідних світових фармацевтичних компаній "ГлаксоСмітКляйн Фармасьютикалз".

При цьому Богатирьова підкреслила, що домінуючим при розробці, дослідженнях, виробництві та використанні лікарських засобів є фактор, спрямований на захист здоров'я людини. Водночас Україна потребує тих препаратів, які виробляються іноземними компаніями.

Одним з пріоритетів діяльності Міністерства охорони здоров'я України є імунопрофілактика, наголошувалося під час зустрічі. Важливість імунопрофілактики як основи збереження здоров'я нації є наріжним каменем реформ охорони здоров'я, започаткованих Президентом України. Представники компанії "ГлаксоСмітКляйн Фармасьютикалз" повідомили про те, що їхніми фахівцями розроблено матеріали, які спрямовані на вироблення у людей позитивного ставлення до імунопрофілактики та висловили готовність передати їх Міністерству охорони здоров'я України.

Крім того, співрозмовниками було досягнуто домовленості про надання з боку "ГлаксоСмітКляйн Фармасьютикалз" інформації щодо моніторингових центрів з контролю над інфекційними та неінфекційними захворюваннями. "Ми готові скористатися досвідом ваших фахівців щодо роботи подібних центрів, а також зацікавлені в якісних препаратах та довгостроковому партнерстві", - зауважила Богатирьова.

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/ua/news/816772-za-rivnem-rozvitku-farmgaluzi-ukrayina-ne-postupaetsya-evropeyskim-krayinam---bogatirova/