RSSВерсія для друку
За кілька років лікарі сімейної медицини розширять свої функції – заступник міністра
18.01.2012

Через 4-5 років сімейні лікарі не тільки лікуватимуть, а і попереджатимуть хвороби. Про це на відкритті "Школи пацієнтів" повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов.

"Сьогодні теоретично відокремлена первинна медична ланка, вона отримала юридичну самостійність та окремий фінансовий потік. Нам треба зробити так,щоб через 4-5 років на первинній медицині працювали кваліфіковані фахівці, які не тільки лікуватимуть, а й зроблять так, щоб люди менше хворіли", - зауважив він.

О.Толстанов також зазначив, що зараз сімейний лікар повинен звертатися до профільних спеціалістів, але згодом він лікуватиме самостійно.

Нагадаємо, у Дніпровському районі столиці вчора стартував спільний освітньо-просвітницький проект Всеукраїнського лікарського товариства та Головного управління охорони здоров’я м. Києва "Школа пацієнта".  Під час заходу відвідувачі "Школи пацієнта" мали змогу перевірити артеріальний тиск, рівень цукру в крові, виміряти вагу та зріст, зробити електрокардіограму та ультразвукове обстеження.

Детальніша інформація за адресою:

www.unn.com.ua/ua/news/583610-za-kilka-rokiv-likari-simeynoyi-meditsini-rozshiryat-svoyi-funktsiyi-%E2%80%93-zastupnik-ministra/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...