RSSВерсія для друку
З 1 січня в Україні введуть обов'язковий стандарт GMP для імпортних ліків
24.10.2012

Представники Державної служби України з лікарських засобів провели зустріч з представниками фармацевтичного бізнесу Російської Федерації - генеральним директором громадської організації "Ассоциация Российских фармацевтических производителей" (АРФП) В.Дмітрієвим та генеральним директором компанії ООО "Нижфарм", яка є членом структури міжнародної фармацевтичної компанії "STADA" та членом АРФП , Д.Єфімовим. Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ.

Сторони обговорили актуальні питання співробітництва, зокрема, питання запровадження з 1 січня 2013 року обов'язкового GMP для імпортних лікарських засобів на території України та запровадження ліцензування імпорту з 1 березня 2013 року.

Голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов проінформував, що для тих компаній, які вже пройшли інспектування одним із регуляторів - членів PIC/S, процедура підтвердження відповідності GMP є дуже простою: їм достатньо надати документи, що підтверджують цей факт. Працівники Держлікслужби України протягом не більше 5 днів проведуть експертизу цих документів та видадуть відповідне підтвердження. Водночас суб'єкт господарської діяльності в режимі он-лайн перевіряє стан проходження експертизи документів на сайті Держлікслужби України. Зокрема, компанія ООО "Нижфарм" вже отримала таке підтвердження.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/988965-z-1-sichnya-v-ukrayini-vvedut-obovyazkoviy-standart-gmp-dlya-importnih-likiv/