RSSВерсія для друку
Вже 350 пацієнтів підписали декларацію з сімейними лікарями за новою реформою
02.11.2017

Згідно з докладом електронної системи охорони здоров’я Helsi.me, вже 350 пацієнтів знайшли своїх сімейних лікарів, а лікарі вже готуються до нової системи оплати.

«Очікується, що підписання декларацій з сімейними лікарями триватиме до кінця 2018 року. Це дозволить реалізувати принцип «гроші йдуть за пацієнтом», коли лікар отримуватиме оплату за надані послуг в залежності від кількості підписаних декларацій та закріплених за ним пацієнтів», — йдеться в повідомлені.

На наступний рік, згідно деклараціям МОЗу про реформу галузі, за кожного пацієнта сімейні лікарі в середньому отримуватимуть 350 гривень на рік. Таким чином, за реформою від Національної служби здоров’я України, при умові, що лікар вже набрав 2 000 пацієнтів, він отримуватиме на медичну практику близько 55 тисяч гривень щомісяця.

Окремо треба додати, що система Helsi.me вже зараз надає можливість обрати медичну установу та лікаря, який в ній працює. Потім він йде до установи, з паспортом, та заповнює декларацію, яка вноситься в електрону систему E-health. Процедура займе не більше 15 хвилин.

Детальніше...