RSSВерсія для друку
Всеукраїнський тиждень прав людини у сфері охорони здоров’я: згуртована праця фахівців з точкою відліку Людина…
09.12.2012

10 грудня 1948 р. було прийнято Загальну декларацію прав людини, а відтак, щороку відзначаємо в цей день Міжнародний день прав людини.

Вже третій рік поспіль ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» проводить спільно з органами влади та представниками професійної громадянської спільноти тиждень прав людини у сфері охорони здоров’я.

Цьогоріч Фундація спільно з програмою "Громадське здоров'я" Міжнародного фонду «Відродження», проектом «Правова країна», коаліцією громадських організацій у сфері охорони здоров’я, а також медико-правовими фахівцями з 10 до 15 грудня 2012 р. проводитимуть Всеукраїнський тиждень прав людини у сфері охорони здоров’я, в межах якого читатимуться лекції з медичного права для різних цільових аудиторій на теренах усіх областей України, надаватиметься література з медичного права, видана у видавництві ЛОБФ «Медицина і право», розміщуватимуться у закладах охорони здоров’я постери щодо прав неповнолітніх пацієнтів та їхні законних представників, готуватимуться правові коментарі для друкованих засобів масової інформації.

Окрім цього, на базі Київського університету права НАН України 12 грудня 2012 р. відбудеться круглий стіл «Права людини в сфері трансплантології: європейський правовий концепт» за сприяння Фундації, модератор – О. Кашинцева, к.ю.н., доцент, завідувач НДЛ права біоетики та медичного права КУП НАНУ, член правління ВГО «Фундація медичного права та біоетики України».

А також 13-14 грудня 2012 р. відбуватиметься тренінг для працівників органів юстиції на тему «Права людини у сфері охорони здоров’я: проблеми правозастосування і правореалізації», що організовується Фундацією медичного права та біоетики України спільно з Львівським обласним управлінням юстиції за сприяння проекту «Правова країна».

 

Щиро запрошуємо усіх охочих до співпраці!

З надією на співпрацю і повагою,

президент ВГО «Фундація медичного права та біоетики України»                  Ірина Сенюта