RSSВерсія для друку
Всеукраїнський Тиждень планування сім’ї у Львівській області
08.05.2015

Традиційно, кожного року, в травні місяці (з 10 по 17 травня 2015 р.) в Україні відзначається Всеукраїнський тиждень планування сім’ї.

Метою Всеукраїнського Тижня планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я є підвищення поінформованості населення з питань планування сім’ї, пропаганди здорового способу життя для збереження репродуктивного здоров’я.

Заходи Тижня спрямовані на взаємодію медичної громадськості та ЗМІ для обговорення актуальних питань в охороні репродуктивного здоров’я, значимості збереження репродуктивного здоров’я, пропаганди здорового способу життя. Планування народження дітей стосується кожної родини, адже здоров’я майбутніх поколінь залежить від здоров’я батьків. Тому кожна особа має всі можливості визначити стан свого соматичного та репродуктивного здоров’я. Заклади охорони здоров’я Львівщини забезпечують безкоштовне обстеження пар, що вступають в шлюб, у відповідності до передбаченого державою переліку спеціалістів.

 Координатором з цього напрямку роботи в області є КЗ ЛОР «Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я населення», який очолює службу планування сім’ї та охорони репродуктивного здоров’я населення Львівської області.

Служба представлена 26 кабінетами планування сім’ї, які знаходяться в центральних районних лікарнях, центрі планування сім’ї та кабінетах планування сім’ї в медичних установах м.Львова, м.Дрогобича, м.Стрия.

Детальніше: http://www.guoz.lviv.ua/ukr/news/lvivnews/4299.html