RSSВерсія для друку
Всеукраїнський тиждень грудного вигодовування пройде з 1 по 7 серпня
31.07.2012

За ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я більше ніж у 170 країнах світу, в тому числі і в Україні, з 1 до 7 серпня 2012 року проводитиметься Всесвітній тиждень грудного вигодовування. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

ВООЗ та ЮНІСЕФ спільно розробили Глобальну стратегію з вигодовування дітей грудного віку, яка має забезпечити покращення харчування немовлят, їхнього зростання і розвитку, а також зміцнення здоров’я. Все це має сприяти підвищенню рівня виживання дітей грудного та раннього віку.

З 2004 року в закладах системи охорони здоров’я матері і дитини України та Києва широко впроваджується Розширена Ініціатива ВООЗ/ЮНІСЕФ «Лікарня, доброзичлива до дитини», яка передбачає, окрім питань підтримки грудного вигодовування, впровадження сучасних перинатальних технологій у родопомічних закладах.

За інформацією Головного управління охорони здоров’я КМДА, станом на 1 січня 2012 року статус "Лікарні, доброзичливої до дитини" у Києві мають міські пологові будинки №№1, 2, 3, 6 та Перинатальний центр м. Києва, акушерське відділення Київського центру репродуктивної медицини Київської міської клінічної лікарні №1, дитяча поліклініка №1 Дарницького району, дитячі клінічні лікарні №№ 1, 2, 7. Загалом в Україні такий статус мають 396 закладів охорони здоров’я.

Детальніше: 

http://www.unn.com.ua/ua/news/846272-vseukrayinskiy-tigeden-grudnogo-vigodovuvannya-proyde-z-1-po-7-serpnya/