RSSВерсія для друку
Всесвітній день здоров'я в Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця
09.04.2012

У Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця за участі Віце-прем'єр-міністра України - Міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової 5 квітня 2012 р. розпочала роботу міжнародна науково-практична конференція, присвячена Всесвітньому дню здоров'я. Цей науковий марафон став логічним кроком уперед в об'єднанні зусиль науковців, управлінців та працівників практичної охорони здоров'я задля широкого обміну досвідом та визначення стратегій та шляхів забезпечення реалізації права кожної людини на здоров'я та його охорону.

Цього року Всесвітній день здоров'я було присвячено темі "Старіння і здоров'я" з гаслом "Добре здоров'я додає життя рокам". Своїми науковими доробками приїхали поділитися понад 500 учасників з 16 країни світу - Данії, Швеції, Польщі, Росії, Білорусі, Молдови, Хорватії.

Урочисто відкрила конференцію Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова. Щирі слова привітання виголосили представник ВООЗ в Україні, Глава Бюро ВООЗ в Україні Кіз де Йоркере (Данія), митрополит Вишгородський та Чорнобильський, намісник Києво-Печерської Лаври Павло, надзвичайний і повноважний посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов та ректор НМУ імені О.О.Богомольця академік Віталій Москаленко.

Конференція мала п'ятнадцять основних наукових напрямів роботи, зокрема серед них - медико-демографічні проблеми, старіння населення і здоров'я; особливості та тенденції популяційного здоров'я, нові виклики та загрози; соціально значущі та соціально небезпечні хвороби; сучасні стратегії розвитку охорони здоров'я в контексті нової європейської політики "Здоров'я-2020", профілактичні стратегії в охороні здоров'я тощо.

У рамках конференції було запропоновано майстер-клас "Побічні ефекти лікарських засобів: роль клінічної фармакології у подоланні розбіжностей між теорію та практикою", який відбувся за участі координатора Угоди НМУ імені О.О.Богомольця та Каролінським інститутом проф. Т. Лінне, проректора з міжнародних зв'язків та науково-педагогічної роботи проф. О. Гульчій, завідувача кафедри клінічної фармакології НМУ проф. І. Чекмана.

В урочистій обстановці відбулося закриття конференції, на якому було нагороджено студентів за кращі наукові роботи із врученням подарунків.

Учасники висловили одностайну думку про високий рівень організації та проведення Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої Всесвітньому дню здоров'я 2012 та підкреслили необхідність

Джерело:

 

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120409_5.html