RSSВерсія для друку
ВР знову взялася за ГМО
21.11.2012

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо інформування населення про вміст у харчовій продукції генетично модифікованих організмів».

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 236 із 320 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Даним законопроектом забороняється обіг харчових продуктів, які містять генетично модифіковані організми або отримані з їх використанням, до їх державної реєстрації.

Даним законопроектом передбачено, що усі харчові продукти, що знаходяться в обігу в Україні, етикетуються державною мовою України та містять у доступній для сприймання споживачем формі інформацію про наявність у харчових продуктах, зареєстрованих в установленому порядку, генетично модифікованих організмів або складових (інгредієнтів), які було вироблено із зареєстрованих генетично модифікованих організмів, що відображається на етикетці харчового продукту, якщо частка генетично модифікованих організмів у харчовому продукті перевищує 0,9 відсотка. Суб’єкти господарювання, які вводять в обіг харчові продукти, що містять ГМО або складові (інгредієнти), які було вироблено із зареєстрованих в установленому порядку генетично модифікованих організмів, повинні відображати на етикетці харчового продукту інформацію про наявність у них ГМО, якщо частка ГМО у харчовому продукті перевищує 0,9 відсотка.

Детальніше:

http://health.unian.net/ukr/detail/240757

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...