RSSВерсія для друку
ВР планує скасувати медичну реформу, запроваджену минулою владою
23.07.2014

Парламентарії розглянули та обговорили проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо залучення місцевих громад та громадських організацій до вирішення питань оптимізації, реорганізації або ліквідації мережі державних і комунальних закладів охорони здоров'я) за реєстр. №2967.

Законопроект, передбачає, що будь-яка оптимізація, реорганізація або ліквідація державних закладів охорони здоров'я допускається лише після схвалення громадською радою при профільному Міністерстві охорони здоров'я чи іншому органі центральної виконавчої влади чи схвалення відповідних державних адміністрацій, відповідних громадських рад.

Стосовно ж комунальних закладів охорони здоров'я автори законопроекту запропонував, що їх ліквідація допускається взагалі тільки після проведення місцевого референдуму з зазначеного питання.

Проектом також пропонується внести зміни до Кримінального кодексу, які передбачають кримінальну відповідальність, якщо такий порядок оптимізації, ліквідації медичних закладів порушується високопосадовцями.

Голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін доповів рішення Комітету рекомендувати парламенту прийняти законопроект за основу. За його словами, "ухвалення законопроекту є актуальним та сприятиме вдосконаленню механізму правового регулювання і забезпечення прав громадян на охорону здоров'я".

Під час обговорення народні депутати підтримали законопроект.

Рішення щодо нього буде прийнято на наступному засіданні.