RSSВерсія для друку
ВР перенесла голосування за законопроект щодо лікування рідкісних хвороб
11.04.2014

Верховна Рада перенесла на наступний тиждень голосування за проект закону про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров'я щодо забезпечення профілактики та лікування рідкісних (орфанних) захворювань (№2461)

Як передає кореспондент УНІАН, законопроект було представлено у сесійній залі, проте голова ВР Олександр Турчинов зазначив, що може не вистачити голосів через недостатню кількістю депутатів. Відповідно, законопроект розглядатиметься наступного тижня.

Відповідно до законопроекту, стаття 3 основ доповнюється визначенням про те, що рідкісне (орфанне) захворювання – захворювання, яке загрожує життю людини або яке хронічно прогресує, призводить до скорочення тривалості життя громадянина або до його інвалідності, поширеність якого серед населення не частіше ніж 1:2000.

Розділ V основ доповнюється статтею 53-1 "Профілактика та лікування рідкісних (орфанних) захворювань", за якою держава забезпечує заходи з профілактики рідкісних (орфанних) захворювань та організацію надання громадянам, які страждають на такі захворювання, відповідної медичної допомоги.

Детальніше: