RSSВерсія для друку
Впровадження принципів доказової медицини в клінічну педіатрію
28.10.2013

Саме такі питання обговорювали провідні науковці та представники практичної охорони здоров’я країни на науковій конференції, яка пройшла з 21 по 22 жовтня 2013 року в Буковинському державному медичному університеті.

Форум, в якому взяли участь понад 200 лікарів-педіатрів, сімейних лікарів, лікарів- отоларингологів, мав мультидисциплінарний характер. Зокрема, були розглянуті питання щодо організації надання медичної допомоги дітям, впровадження та використання принципів доказової медицини у дитячу алергологію, пульмонологію, інфектологію, неонатологію. Досить жваву дискусію викликала доповідь щодо використання принципів доказової медицини у діагностиці та лікуванні сепсису новонароджених.

Значну увагу учасників конференції привернули доповіді науковців, присвячені досвіду використання принципів доказової медицини у питаннях респіраторної патології у дітей, зокрема, бронхіальної астми. Наведені аргументи віддзеркалювали сучасний стан та визначали шляхи розвитку дитячої алергології, акцентували на важливості застосування принципів клінічної епідеміології та доказової медицини, особливо при виборі тактики базисного протизапального лікування.

Джерело