RSSВерсія для друку
Восени кір захопить Східну Україну – експерт
17.07.2012

Підвищення рівня захворюваності на кір у східних регіонах України очікується наприкінці осені. Про це сказав завідувач лабораторією іммунореабілітологіі Інституту мікробіології та імунології ім. І.І. Мечникова АМН України Андрій Волянський, повідомляє УНН.

"Наразі випадків захворювання кором стає з кожним днем все менше, але це пов’язано не з тим, що хвороба себе вичерпала - причиною цьому є пора року. Весною рівень захворюваності складав десь по 100 осіб щодня. Влітку буде продовжуватись спад захворювання, але в листопаді-грудні все почнеться спочатку. Адже на сьогодні хвороба не дійшла до сходу України, там немає імунітету, мало вакцинованих, тож спалаху можна очікувати наприкінці осені", - зазначив А. Волянський.

Експерт зазначив, що найкращим захистом від кору є своєчасна та планова вакцинація.

Нагадаємо, за оперативними та статистичними даними Держсанепідслужби України, з початку поточного року станом на 16.07.2012 на адміністративних територіях країни зареєстровано 11 685 випадків захворювання на кір.За попередню добу зареєстровано 24 випадки підозри захворювання на кір.

 

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/epidemiya_kori/10094