RSSВерсія для друку
ВООЗ закликала країни продавати сигарети в упаковках без вказування торгових марок
16.08.2012

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) схвалила рішення Високого суду Австралії про відхилення позову тютюнової промисловості і закликає весь світ наслідувати приклад Австралії, що невдовзі продаватиме сигарети та інші тютюнові вироби без зазначення торгових марок на упаковці. Про це УНН повідомили у прес-службі ВООЗ. 

Раніше низка великих тютюнових компаній Австралії виступила проти законодавчого акту Австралії, що вимагає, щоб сигарети та інші тютюнові вироби продавалися в простій упаковці без зазначення будь-яких торгових марок. Але спроба промисловості підірвати цю ефективну міру боротьби проти тютюну провалилася. У грудні 2012 р. Австралія стане першою країною, де сигарети будуть продаватися в упаковці оливкового кольору без вказівки торгових марок.

За цим судовим розглядом уважно стежили деякі інші країни, які розглядають можливість введення таких же заходів для сприяння боротьбі проти тютюну.

Фактичні дані про позитивний вплив простий упаковки на здоров'я, зібрані Високим судом Австралії, допоможуть іншим країнам в їх зусиллях, спрямованих на розробку і здійснення надійних заходів боротьби проти тютюну для захисту здоров'я населення.

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/ua/news/869254-vooz-zaklikala-krayini-prodavati-sigareti-v-upakovkah-bez-vkazanya-torgovih-marok/