RSSВерсія для друку
ВООЗ відзначило світові досягнення в галузі вакцинопрофілактики
08.05.2013

Всесвітня організація охорони здоров'я відзначає деякі суттєві досягнення в галузі вакцинопрофілактики світу, проте деякі регіони все ще не мають повного доступу до повного переліку імунобіологічних препаратів. Про це УНН повідомили у прес-службі Організації.

"Протягом кількох останніх років ми спостерігали деякі значні досягнення в області розробки і доставки вакцин. Але багато країн все ще відчувають труднощі в забезпеченні доставки життєво важливих вакцин до кожної дитини", - заявила помічник Генерального директора ВООЗ Флавія Бустрео.

За її словами, багато країн стикаються з серйозними проблемами в області постачань і логістики щодо вакцин: від нездатності зберігати вакцини при правильних температурах до відсутності обліку, що дозволяє працівникам охорони здоров'я на рівні окремих спільнот забезпечувати надання належних вакцин дітям, які потребують в них.

Нагадаємо, вакцинація визнана найкращим захистом від контрольованих інфекційних хвороб – вона попереджує близько 3 млн смертей щороку.

В Україні, відповідно до Національного календаря щеплень, обов’язковою є вакцинація від 10 інфекційних хвороб: дифтерії, правця, кашлюку, кору, паротиту, поліомієліту, туберкульозу, гепатиту В, краснухи та гемофільної інфекції.

 

Детальніше…