RSSВерсія для друку
ВООЗ: старіти й залишатися здоровим – можливо
04.04.2012

Співробітник ВООЗ доктор Джон Бірд пояснює, що здорове старіння можливе, якщо літні люди живуть у здоровий спосіб, тобто правильно харчуються, відмовляються від шкідливих звичок і фізично активні. Усе це дозволить їм жити повноцінно. Про це повідомили в Центрі новин ООН.

Протягом найближчих п'яти років кількість жителів планети, які старші за 60 років, перевищить кількість дітей, які молодші за п'ять років. Напередодні Всесвітнього дня здоров'я, який відзначається 7 квітня, ВООЗ закликає приділяти більше уваги здоров'ю літніх і позбавлятися від упередженого ставлення до них.

У Всесвітній день здоров'я-2012 основна увага буде привернута до того, що процес старіння у XXI столітті буде значно відрізнятися від старіння в минулому. ВООЗ закликає переосмислити наше ставлення до старіння. У Всесвітній день здоров'я ВООЗ пропонує замислитися про те, яке суспільство ми хочемо створити, і що потрібно зробити для того, щоб літні люди залишалися здоровими.

"Незалежно від того, який стан здоров'я літніх людей, ми маємо домогтися того, щоб вони продовжували брати участь в житті. У різних країнах існують різні перешкоди. Десь обов'язковий вік виходу на пенсію не дозволяє людям старшого віку продовжувати трудову діяльність. Десь це дискримінація старіючого населення, і нам потрібно змінити таке ставлення до літніх. Десь це чисто фізичні бар'єри", – вважає доктор Дж.Бірд.

 

Детальніше за адресою:

amn.net.ua/ukr/news/heatlh_life/7140