RSSВерсія для друку
ВООЗ готуватиме спеціалістів для роботи в українських перинатальних центрах
26.06.2012

Віце-прем'єр-міністр України-міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, перебуваючи з робочим візитом в Данії, відвідала штаб-квартиру Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ЄРБ ВООЗ). Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

Там віце-прем'єр-міністр зустрілася з Директором ЄРБ ВООЗ Жужаною Якаб, старшим консультантом з питань стратегії і політики Аруном Нанда, виконавчим директором із зв'язків з країнами і корпоративної комунікації Люсіан Лікарі та директорами профільних відділів.
Під час зустрічі міністра охорони здоров'я України з керівниками ЄРБ ВООЗ були обговорені питання, пов'язані з підтримкою з боку ВООЗ реформування галузі охорони здоров'я України, в тому числі, створення мережі перинатальних центрів в регіонах. Йшлося про надання з боку ВООЗ рекомендаційно-консультативної допомоги, а також про можливість організації підготовки кадрів для роботи в перинатальних центрах та підвищення кваліфікації українських спеціалістів у провідних наукових центрах Європи. Міністр охорони здоров'я України поінформувала співрозмовників про кроки Уряду України в напрямку профілактики інфекційних захворювань і, зокрема, із забезпечення імунізації населення, а також в напрямку протидії неінфекційним захворюванням та сприяння здоровому способу життя.

"Сьогодні питанням охорони здоров'я в Україні приділяється більше уваги, ніж будь-коли. Охорона здоров'я - це першочерговий пріоритет гуманітарної політики держави", - наголосила Раїса Богатирьова, спілкуючись з міжнародними експертами. Під час зустрічі були досягнуті угоди про обмін досвідом між українськими та європейськими чиновниками від охорони здоров'я.

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/9468