RSSВерсія для друку
ВООЗ допоможе Богатирьовій реформувати українську систему охорони здоров’я
22.05.2012

Віце-прем’єр-міністр України – міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова, перебуваючи з робочим візитом в Женеві, куди прибула для участі в 65-ій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, зустрілася з Регіональним директором Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Жужанною Якаб. Про цеАМН повідомили у прес-службі МОЗ.
Під час  зустрічі було підписано Двосторонню угоду про співпрацю між Міністерством охорони здоров’я України та Європейським регіональним бюро ВООЗ на 2012-2013 роки.
"Пріоритетами співробітництва, згідно з документом, визначено:
- зміцнення системи охорони здоров’я;
- протидія неінфекційним захворюванням та сприяння здоровому способу життя;
- підвищення інституційного потенціалу системи охорони здоров’я для більш ефективної боротьби з інфекційними захворюваннями;
- покращення материнського, дитячого, підліткового та репродуктивного здоров’я", - йдеться в повідомленні.

Крім того, під час зустрічі були обговорені питання щодо підтримка з боку ВООЗ реформування галузі охорони здоров’я України, в тому числі, створення мережі перинатальних центрів. В цьому контексті йшлося про надання з боку ВООЗ рекомендаційно-консультативної допомоги, а також про можливість організації підготовки кадрів для роботи в перинатальних центрах та підвищення кваліфікації українських спеціалістів у провідних наукових центрах Європи.
Детальніше:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/events/8225