RSSВерсія для друку
В.Литвин хоче збільшити видатки Держбюджету на лікування онкохворих
12.04.2012

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин провів зустріч з представниками та волонтерами Фонду "Допомога онкохворим дітям". Про це  повідомили у прес-службі ВР.

Під час зустрічі було обговорено ряд проблем, які існують у галузі охорони здоров’я та освіти. Зокрема, учасники зустрічі наголошували на важливості розв’язання проблеми соціальної незахищеності певних категорій хворих дітей, висловлювалися за необхідність перегляду системи тендерних закупок у медичній сфері, забезпечення молодих спеціалістів житлом, та надання преференцій при вступі до вищих учбових закладів студентів, які з відзнакою закінчили середні спеціалізовані заклади освіти.

В.Литвин, відповідаючи на запитання, висловився за необхідність збільшення видатків Державного бюджету на лікування онкохворих, зазначивши, що Україна посідає одно з перших місць у Європі за показниками захворюваності на рак.

Керівник парламенту наголосив на важливості посилення контролю з боку держави щодо використання коштів за призначенням у частині закупівлі ліків для важкохворих. Він також висловився за перегляд існуючої системи виділення бюджетних коштів у медичній сфері, зазначивши, що вони мають виділятися із розрахунку не на койко-місце, а на конкретну людину.

Голова Верховної Ради висловив думку, що держава повинна вжити заходів щодо "наближення до людини" первинної та спеціалізованої медичної допомоги, особливо у сільській місцевості.

 

Детальніше за адресою:

http://www.unn.com.ua/ua/news/677965-v.litvin-hoche-zbilshiti-vidatki-dergebyudgeetu-na-likuvannya-onkohvorih/