RSSВерсія для друку
Визначено переможців всеукраїнського журналістського конкурсу «Проти раку – за життя!»
18.10.2013

17 жовтня 2013 року під час прес-конференції, присвяченій Всесвітньому дню боротьби з раком молочної залози, було оголошено переможців конкурсу «Проти раку – за життя!» за найкращий матеріал з онкотематики. Конкурс проводився в рамках навчального проекту «Школа медичної журналістики», який реалізує Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Громадська спілка «Міжнародний клуб лікарів і фармацевтів» в партнерстві з компанією «Рош Україна» та за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

 

На конкурс надійшло 78 робіт від 47 учасників із різних регіонів України. Серед заявлених робіт найбільше авторів представили друковані публікації в газетах і журналах (28 учасників). Найактивніше в конкурсі взяли участь журналісти із Запорізької області (6 учасників), Дніпропетровської (4 учасники), Житомирської, Хмельницької, Чернівецької (по 3 учасника). Свої роботи представили й всеукраїнські медіа, зокрема, національні телеканали «Україна», «ICTV», «5 канал», а також «Національна радіокомпанія України».

 

За рішенням журі, до складу якого увійшли представники Національної спілки журналістів, авторитетні журналісти національних медіа та медичні експерти, гран-прі було вирішено присудити журналістці Марині Деобальд із Дніпропетровська («34 канал») за телепрограму «Рак – не вирок». У сюжеті автор показала історію дитини, хворої на ретинобластому (злоякісну пухлину сітківки ока), якій вдалося зробити унікальну операцію.

Детальніше http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20131018_a.html