RSSВерсія для друку
Вітання Віце-прем’єр-міністра України – Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової із Всесвітнім днем дитини
20.11.2012

Всесвітній день дитини, який за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН відзначається 20 листопада, - гарна нагода привітати 12 мільярдів маленьких жителів планети Земля, 8 мільйонів з яких живуть в Україні.

В цей день ми, дорослі, повинні ще глибше усвідомити ту відповідальність, яка лежить на нас за долі малюків, підлітків та юнацтва. Наповнювати життя підростаючого покоління радістю, захищати дитячий спокій, створювати умови для духовного і фізичного розвитку дітей - наш святий обов'язок та головне завдання. Адже кожна дитина має право на щасливе дитинство, сімейний затишок, гарну освіту, повноцінний відпочинок, якісну охорону здоров'я та медичну допомогу, на захист від байдужості та жорсткого поводження.

Україна взяла на себе зобов'язання захищати ці та інші права своїх маленьких громадян, підписавши Конвенцію ООН про права дитини. Крім того, українським парламентом ратифіковано два факультативні протоколи до Конвенції - щодо торгівлі дітьми, дитячої проституції, дитячої порнографії та щодо участі дітей у збройних конфліктах. Виходячи з того, що діти - не тільки майбутнє України, але й сьогодення нашої держави, Президент України визначив діяльність із захисту прав дитини як загальнодержавний пріоритет та запровадив посаду Уповноваженого з прав дитини.

За останній час наша країна досягла стабільного прогресу щодо захисту прав дітей у таких сферах, як зниження дитячої смертності, зменшення відмов від новонароджених, збільшення кількості сиріт і малюків, позбавлених батьківського піклування, що знайшли нові родини. Змінюється саме ставлення суспільства до усиновлення, с уттєво зросла державна підтримка матері й дитини, дедалі більше народжується немовлят, влада й бізнес активно долучаються до допомоги багатодітним сім'ям та родинам, які виховують дітей-інвалідів.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20121120_0.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...