RSSВерсія для друку
Вітамін Е знижує ризик розвитку раку печінки - лікарі
23.07.2012

Дієта з високим вмістом вітаміну Е або прийом спеціальних харчових добавок знижує ризик розвитку раку печінки. Такий висновок зробили британські дослідники з Національного інституту вивчення раку, повідомляють іноземні ЗМІ. 

У ході дослідження вчені проаналізували раціон харчування у більш ніж 132 тис. осіб з країн Азії. Лікарі прийшли до висновку, що даний різновид онкологічного захворювання пов'язаний з гострою нестачею вітаміну Е в раціоні. У ряді країн, що розвиваються, вважається нормою дієта, в якій відсутній вітамін Е, тому в цих державах найбільш високий відсоток захворюваності раком печінки.

Експерти повідомили, що дослідження проводилися здебільшого статистично, тому відповісти на питання про біохімічний зв'язок між раком печінки і вітаміном Е вони поки не можуть.

Зазначимо, на сьогоднішній день рак печінки вважається третьою найбільш поширеною причиною летального результату від раку в світі. Це захворювання займає також 5-е місце серед найпоширеніших типів раку у чоловіків і 7-е місце у жінок.

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/ua/news/831986-vitamin-e-znigeue-rizik-rozvitku-raku-pechinki---likari/