RSSВерсія для друку
Вирішення проблеми поширення ВІЛ-інфекції в Україні потребує співпраці в рамках соціального партнерства
29.11.2013

На цьому наголосила Директор Українського центру контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров'я України Наталія Нізова під час брифінгу, який відбувся сьогодні в МОЗ України.

За її словами, питання протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні сьогодні є одним із актуальних, гострих і резонансних у соціальній сфері. За оціночними даними міжнародних експертів, понад 230 тисяч наших громадян уражені вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), переважно це особи працездатного репродуктивного віку. «Але вже сьогодні Україна отримала надзвичайно позитивний результат системної багаторічної діяльності органів влади у даній сфері із залученням громадських та міжнародних організацій – це перші, статистично підтверджені ознаки стабілізації епідемічної ситуації з ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні», – наголосила Наталія Нізова.

Як неодноразово наголошувалось, ООН пропонуватиме позитивний досвід України у боротьбі з соціально небезпечними захворюваннями як модель для застосування на територіях країн Східної Європи, Азіатського регіону та Африки.

Джерело