RSSВерсія для друку
Випускники медуніверситету працюватимуть у столичних лікарняхВипускники медуніверситету працюватимуть у столичних лікарнях
31.08.2011

В поточному році вперше укладено угоди між Національним медичним університетом ім.О.О.Богомольця та КМДА про цільову підготовку фахівців охорони здоров’я міста Києва. Про це під час урочистих зборів посвяти першокурсників у студенти Національного медуніверсітету сказав перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

За словами чиновника, конкретним втіленням угоди буде зарахування на навчання 60 студентів за спеціальностями "лікувальна справа та педіатрія".

"Відповідна угода на замовлення на лікарів сімейної медицини дає можливість найкращім з вас стати лікарями нових сучасних лікарських закладів столиці", - сказав А.Голубченко.

Як повідомлялось, для вирішення кадрового дефіциту у пілотних регіонах МОЗ України вже затвердило План підготовки кадрів для реформ у сфері медицини до 2015 року (для забезпечення надання первинної медико-санітарної допомоги). Цей План Міністерством вже направлений для виконання у вищі навчальні медичні заклади пілотних регіонів. Його очікувані результати передбачають скорочення дефіциту лікарів на 500-600 осіб щорічно, оптимізацію витрат на навчання студентів та підвищення мотивації до успішного навчання студентів у медичних коледжах (училищах) та ВМНЗ.

Детальніша інформація за адресою:

www.unn.com.ua/ua/news/30-08-2011/455856/