RSSВерсія для друку
Вік більшості українців, які потребують трансплантації, 20-40 років - Б. Тодуров
06.12.2012

 черзі на трансплантацію в Україні стоїть надзвичайно багато осіб, віком 20-40 років. Про це сьогодні під час круглого столу сказав директор Київської міської клінічної лікарні "Київський міський центр серця" Борис Тодуров, передає УНН.

"Трансплантологія - це наука про те, як врятувати абсолютно безнадійних людей. У листі очікування (на трансплантацію - Ред.) стоять молоді люди 20, 30, 40 років. І люди будуть шукати будь-який вихід із ситуації як врятувати себе, і вони робитимуть це будь-яким коштом. І якщо ми законним шляхом не дамо можливість це робити, вони робитимуть це нелегально. Тому і з'явилася ідея змінити закон", - сказав Б. Тодуров.

Зміни полягають у тому, щоб встановити у законі про трансплантологію презумпцію згоди - людина після смерті стає донором, якщо під час життя не відмовилась від цього. Сьогодні у половині цивілізованих країн світу діє презумпція згоди. Однією з таких є Іспанія - там щороку проводиться близько 50 трупних трансплантацій на 10 тисяч населення. У США цей показник становить 35.

 

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/14690