RSSВерсія для друку
Відтепер права людини мають свій символ
03.10.2011

 23 вересня 2011 року ініціатива „Логотип прав людини” під час проведення Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку представила переможця всесвітнього он-лайн конкурсу.

Організатори ініціативи звернулися із закликом по всьому світу надсилати пропозиції для логотипу і взяти участь у голосуванні. Резонанс був вражаючим: журі із видатних особистостей спільно з Інтернет-спільнотою обрало логотип-переможець із понад 15 000 пропозицій. Відтепер новим логотипом миру як безплатним витвором „відкритого доступу” може скористатися кожен на сайті.

Автор переможного проекту – Предраґ Штакіч із Сербії. Ідея прийшла в голову 32-річному вільнонайманому спеціалісту з графічного дизайну, коли він прочитав текст Загальної декларації прав людини. „У преамбулі сказано, що права людини є основою майбутнього світу, в якому пануватимуть свобода, справедливість і загальний мир. Саме цю думку я і втілив у життя, створивши із двох універсальних символів – руки і голуба – новий”. Переможець конкурсу вважає, що жоден символ не в стані змінити світ. „І цей теж. Але логотип – це символ, навколо якого об’єднуються люди, які у свою чергу здатні змінити світ”.

Ініціатива виходить з того, що новий логотип отримає широку підтримку, бо створений людьми для людей і ними ж обраний. Він покликаний стати уособленням мирної боротьби за права людини у всьому світі.

Детальніша інформація за адресою:

www.civicua.org/news/view.html