RSSВерсія для друку
Відсутність вакцинації від гепатиту В загрожує хронічною хворобою з дитинства – експерт
05.08.2013

Відсутність проведення планових профілактичних щеплень у дітей проти гепатиту В призведе до виникнення хронічних гепатитів. Про це сказала експерт з імунопрофілактики Міністерства охорони здоров'я України Ганна Романюк, повідомляє УНН.

 

Л.Романюк зазначила, що серед українців наразі існує певний рівень відмови від вакцинації, найбільше це стосується щеплення проти гепатиту В.

 

"Відмова від вакцинації проти гепатиту В становить значну кількість дітей, десь близько 10%. Це загрожує хронічними гепатитами, починаючи з досить раннього віку", – сказала Л.Романюк.

 

Нагадаємо, найкращим методом попередження інфікування гепатитом є вакцинація.

 

"ВООЗ рекомендовано проводити щеплення всім новонародженим, навіть у країнах з низьким рівнем захворюваності. На сьогодні понад 140 країн світу включили вакцинацію проти гепатиту В до своїх національних календарів щеплень, в тому числі з 2000 року - і наша країна", - зазначили в повідомленні.

 

Нагадаємо, у Європі почали застосовувати нову комбіновану вакцину "Гексіон" від 6 інфекцій, серед яких гепатит В, дифтерія, правець, коклюш, поліомієліт та інвазивні інфекції, викликані ХІБ-інфекцією.

 

Джерело