RSSВерсія для друку
Відсутність обласного фінансування – пряма загроза для життя хворих на гепатит С
14.04.2014

За даними ВООЗ Україна посідає перше місце в Європі за темпами поширення інфекції. За даними експертів, гепатитом С інфіковано більше 3 % громадян, що становить більше 1 млн. осіб. Невтішні результати підтвердилися під час проведення дослідження, ініційованого Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІД в Україні (Альянс-Україна) наприкінці липня 2013 року. За допомогою «швидких тестів» медпрацівниками було протестовано 1422 людини в 30 містах країни.  Гепатит С було виявлено у 13% протестованих.

За результатами дослідження, проведеного Альянсом-Україна, в Львівській області ВГС інфіковано 15,9 % населення. Натомість, на офіційному диспансерному обліку знаходяться лише 0,01 %. 

Разом з цим, актуальною проблемою залишається доступ до лікування гепатиту С для представників найбільш уразливих груп населення, які не можуть розраховувати на підтримку з боку держави. Зважаючи на це, в жовтні 2013 року, за підтримки Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, Альянсу-Україна вдалося розпочати лікування для перших із 100 хворих. З них, у Львівській області – 29.

Детальніше з інформацією можна ознайомитися тут: