29.07.2020

У середу, 29 липня, Президент України Володимир Зеленський та глава МОЗ Максим Степанов відкрили другу чергу нового корпусу дитячої лікарні «Охматдит». Це дозволить закладу надавати повний спектр допомоги онкохворим дітям, включаючи операції з пересадки кісткового мозку. Зараз МОЗ працює над тим, щоб створювати такі проекти по всій Україні, а також над покращенням матеріальної бази медичних закладів та підвищенням зарплат медикам. 

«Відкрито шість нових відділень, це допоможе зберегти життя наших діточок. Унікальні відділення не тільки тим, що тут є найсучасніша техніка, дійсно, це був запит лікарів, дітей, професіоналів, і ми на це зреагували — найкраща сучасна техніка, яка є сьогодні у світі, вона тут є. Мені здається, що це дуже важливо», - зазначив Президент України Володимир Зеленський. 

«Це відділення всього онкологічного профілю і пересадки, в тому числі, кісткового мозку. Те, чого потребують наші діти. Кожного року ми витрачаємо близько 1 млрд грн на лікування за кордоном наших дітей і цієї суми не вистачає, тому що лікування за кордоном в порівнянні з Україною - це завжди дорожче, інколи в декілька разів. І зараз кількість дітей, яким буде надана така медична допомога, дійсно зросте», - наголосив Міністр охорони здоров‘я України Максим Степанов. 

Завдяки введенню 2-ого пускового комплексу відкриється 6 стаціонарних відділень: 
1. відділення хіміотерапії онкогематологічних захворювань зі стаціонаром денного перебування;
2. відділення інтенсивної хіміотерапії;
3. відділення хіміотерапії онкогематологічних захворювань з блоком інтенсивної терапії;
4. відділення трансплантації кісткового мозку та інтенсивної мегадозової хіміотерапії та імунотерапії;
5. відділення онкології з ліжками інтенсивної хіміотерапії;
6. відділення гострої реабілітації.

Також відкривається референс-лабораторiя з лабораторної діагностики онкогематологічних захворювань; відділ тканинного типування; кріобанк; кабінети психологів.

Весь комплекс оновленого «Охматдиту» складе понад 67 тис. кв. м – кілька блоків, у яких будуть розміщуватися 10 сучасних хірургічних відділень, 4відділеня  онкогематологічного профілю  та новостворене онкологічне відділення.