RSSВерсія для друку
Відбулось перше засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань удосконалення системи надання психіатричної допомоги в Україні
20.12.2013

У Міністерстві охорони здоров’я України відбулося перше засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань удосконалення системи надання психіатричної допомоги в Україні.

В заході, який пройшов під головуванням Першого заступника Міністра охорони здоров’я України Олександра Качура, взяли участь директор Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України, головний психіатр МОЗ України Ірина Пінчук, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман, головний дитячий психіатр МОЗ України Ігор Марценковський, представники інших міністерств, відомств та громадських організацій.

«Сьогодні розпочала свою роботу Міжвідомча координаційна рада з питань удосконалення системи надання психіатричної допомоги в Україні, яку очолила Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова. І це надзвичайно важливо. Адже цей захід, який відбувається вперше на такому рівні, за участю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Уповноваженого Президента України з прав дитини, представників міністерств та відомств, громадських організацій, дозволить скоординувати наші зусилля для підвищення якості надання спеціалізованої допомоги, попередження виникнення психічних розладів та забезпечення психічного благополуччя населення всієї України», – сказав Олександр Качур.

Джерело