RSSВерсія для друку
Відбулось 64-те засідання Комітету з питань охорони здоров'я Ради Європи та 3-тє засідання Комітету старших посадових осіб, відповідальних за підготовку 9-ї Конференції міністрів охорони здоров'я
05.07.2011

У Стразбурзі (Франція) відбулось 64-те засідання Комітету з питань охорони здоров'я Ради Європи та 3-тє засідання Комітету старших посадових осіб, відповідальних за підготовку 9-ї Конференції Міністрів охорони здоров'я.

Нашу країну представляли заступник директора Департементу охорони материнства, дитинства та санаторного забезпення МОЗ України Альона Терещенко та начальник відділу міжнародних договорів, євроінтеграції та систематизації законодавства МОЗ України Жанна Ценілова.

Найпринциповішим питанням порядку денного, якому члени Комітету присвятили найбільшу увагу та час, стало опрацювання тексту проекту Керівництва Комітету Міністрів Ради Європи щодо дружньої до дитини охорони здоров'я. Експерти ретельно вивчили кожне зауваження із урахуванням коментарів країн, внесли необхідні правки до проекту майбутнього програмного документу, який на багато років для 47 держав членів РЄ стане основним документом для стратегічного планування та практичної імплементації заходів, орієнтованих на розбудову систем охорони здоров'я, дружніх до дитини.

В рамках обговорення питання порядку денного "План дій Ради Європи для України на 2008-2011 роки" представниками України озвучені пріоритети головування України в Комітеті Міністрів РЄ та зроблено презентацію концепції національного заходу в рамках головування України в Комітеті Міністрів РЄ "Забезпечення прав дітей на охорону здоров'я"(переглянути російською/англійською), який відбудеться 12 жовтня 2011 року у Києві.

Україна отримала позитивні відгуки, як від керівника відділу охорони здоров'я Комітету з питань охорони здоров'я Ради Європи, так і від представників держав-учасниць 64-го засідання Комітету з питань охорони здоров'я Ради Європи щодо актуальності проведення національного заходу в рамках головування України в Комітеті Міністрів РЄ.