RSSВерсія для друку
Видатки на лікування туберкульозу, СНІДу та онкозахворювання збільшили на 14%
13.12.2012

У показниках Державного бюджету України на 2013 рік видатки на лікування хворих на туберкульоз, гепатит, СНІД та онкохворих дітей враховані по загальному фонду в обсязі 2118,1 млн грн із зростанням проти відповідних видатків 2012 року у співставних умовах на 260 млн грн або на 14%. Про це УНН повідомили у прес-службі Мінфіну.

При цьому, видатки на централізовану закупівлю лікарських засобів та виробів медичного призначення для лікування онкохворих дітей збільшені, у порівнянні з поточним роком у 2,3 раза і становлять 216 млн грн, що за розрахунками Міністерства охорони здоров’я забезпечить повну потребу у відповідних медикаментах онкохворих дітей.

Питання щодо подальшого забезпечення виконання найбільш пріоритетних напрямів, вирішує Міністерство охорони здоров’я як головний розпорядник коштів.

Окрім того, Міністерство охорони здоров’я, як головний розпорядник бюджетних коштів, з урахуванням визначених ним пріоритетів здійснює остаточний розподіл видатків за напрямами спрямування коштів, в тому числі і на лікування хворих на туберкульоз, гепатит, СНІД та онкохворих дітей, в установленому порядку.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1169498-vidatki-na-likuvannya-tuberkulozu-snidu-ta-onkozazvoryuvannya-zbilshili-na-14