RSSВерсія для друку
Від сьогодні в Україні вводяться європейські вимоги до якості імпортних ліків
15.02.2013

З 15 лютого 2013 року в Україні вводяться європейські вимоги до якості імпортних ліків. Про це повідомила голова парламентського комітету Тетяна Бахтеєва, передає УНН.

"В Україні з 2010 року вимоги GMP (належна виробнича практика) стали обов'язковими для виробництва вітчизняних лікарських засобів. З 15 лютого 2013 вводиться в дію вимога про надання сертифікату GMP при ввезенні імпортних ліків на територію України", - сказала Тетяна Бахтєєва.

Політик підкреслила, що згідно з офіційними даними сьогодні на фармацевтичному ринку України питома вага ввезених імпортних препаратів, які виробляються в неналежних умовах, складає 11% в упаковках та більше 17% у грошовому виразі. Введення обов'язкового підтвердження наявності сертифіката GMP для кожного ввезеного в Україну лікарського засобу, захистить наших співгромадян від можливого ввезення неякісної продукції. Так діють в Євросоюзі та інших цивілізованих країнах.

Нагадаємо, за словами директора Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу Людмили Безпалько, сьогодні українська фармацевтична галузь виконує міжнародні вимоги щодо забезпечення якості лікарських засобів на всіх етапах їхнього виробництва та обігу. 

Детальніше…