RSSВерсія для друку
Від слабоумства за десять років страждатимуть удвічі частіше, ніж сьогодні – ВООЗ
13.04.2012

У світі налічується близько 35,6 млн осіб, які страждають від деменції – набутого слабоумства, синдрому, за якого відбувається деградація пам'яті, мислення, поведінки та здатності виконувати щоденні дії. Про це йдеться в новій доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Його автори попереджають, що до 2030 року кількість осіб з деменцією подвоїться та досягне 65,7 мільйона, а до 2050 року – більш ніж потроїться до 115,4 мільйона. Про це УНН повідомили в Центрі новин ООН. 

До розвитку деменції призводять різні хвороби і травми, які в першу або другу чергу викликають пошкодження мозку, такі як хвороба Альцгеймера або інсульт. Хвороба Альцгеймера є найпоширенішою причиною деменції – на неї припадає 60-70% усіх випадків цього синдрому.

Деменція вражає переважно літніх людей у всіх країнах світу. Але більше половини (58%) людей з деменцією живуть у країнах з низьким і середнім рівнем доходу, а до 2050 року цей показник може перевищити 70%.

Нині на лікування людей з деменцією та догляд за ними в усьому світі щорічно витрачається понад 604 мільярдів доларів США.

Джерело: 
www.unn.com.ua/ua/news/678325-vid-slaboumstva-za-desyat-rokiv-stragedatimut-udvichi-chastishe,-nige-sogodni-–-vooz/