RSSВерсія для друку
Верховну Раду просять відкласти введення в дію нового закону про громадські об’єднання
22.11.2012

Громадська рада при МОЗ України просить Верховну Раду відкласти введення в дію нового закону про громадські об’єднання, який звужує та зменшує їхні повноваження.

Про це йдеться в переданому УНІАН зверненні Громадської ради при МОЗ стосовно ситуації навколо введення вдію Закону України «Про громадські об’єднання» від 22.03.2012 р.

Зокрема, у зверненні Громадська рада при МОЗ звертається народних депутатів України з ініціативою термінового внесення змін до Перехідних положень прийнятого Закону України «Про громадські об’єднання» в частині введення його в дію 1 січня 2014 року, а не з 1 січня 2013 р., як це передбачено законом.

На переконання членів ГР, закон містить вагомі загрози для громадських організацій та українського суспільства в цілому, а тому потребує змін.

У зверненні зазначається, що закон перекреслює здобутки понад 20-річного відродження та розвитку вітчизняних громадських організацій, оскільки забороняються осередки як основа внутрішнього демократичного устрою організацій; ігнорується природне право громадян утримувати громадські організації; у всіх існуючих видів самоорганізації громадян та/або юридичних осіб вилучаються усі функції, пов’язані з фаховим саморегулюванням та самоврядуванням тощо.

Детальніша інформація за адресою:
http://health.unian.net/ukr/detail/240818