RSSВерсія для друку
Верховна Рада України ухвалила закони, які дають можливість розпочати реформи у медицині
08.07.2011

Верховна Рада на своєму засіданні у четвер, 7 липня, ухвалила два закони, які дають старт медичній реформі в Україні. Депутати проголосували за прийняття законопроекту №8602 "Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров'я щодо удосконалення надання медичної допомоги" ("за" проголосували 240 народних депутати) та №8603 "Про порядок проведення реформування системи охорони здоров'я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві" ("за" проголосували 242 народних депутати).

Так, законопроектом "Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров'я щодо удосконалення надання медичної допомоги" встановлюється, що мережа державних і комунальних закладів охорони здоров'я формується з урахуванням потреб населення у медичному обслуговуванні, необхідності забезпечення належної його якості, своєчасності, доступності, ефективного використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів. Існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена.

Другим законопроектом визначаються організаційні та правові засади реформування системи охорони здоров'я у пілотних регіонах - Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві.

Голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва зазначила, що цей законопроект підтримується керівниками пілотних областей, які, як ніхто інший, зацікавлені у підвищенні якості та доступності медичної допомоги населенню. З цією метою профільний комітет Верховної Ради протягом нинішнього року брав активну участь в розробці цього законопроекту, проводивши виїзні засідання у Вінницькій, Донецькій і Дніпропетровській областях і бачивши той обсяг роботи з підготовки до повноцінного реформування охорони здоров'я, який проводить керівництво областей.

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20110708_0.html