RSSВерсія для друку
Вчені визначили область мозку, відповідальну за брехню
11.07.2012

Для цього дослідникам з Центру міждисциплінарних наук Дюка (США) довелося провести сканування мозку любителів покеру прямо під час гри, повідомляють закордонні ЗМі.

Дослідження показало, що під час блефу активна тільки одна область мозку - скронево-тім'яний стик. Причому активізується він тільки тоді, коли грає людинапроти людини, а не проти комп'ютера. Відносно невелика область мозку виконує роль соціального арбітра, оскільки керує нашими діями в той момент, коли ми вирішуємо, наскільки гідний суперник нам попався і чи варто вводити його в оману.

Активна роль скронево-тім'яного стику в управлінні процесами соціалізації (зокрема, за допомогою цієї області мозку ми оцінюємо вчинки інших людей) відома давно. Але те, що СТС відповідає і за власні моральні якості людини, стало зрозуміло вперше.

"Усвідомлення того, як наш мозок визначає потенційних конкурентів і компаньйонів, призведе до нового розуміння таких соціальних явищ, як дегуманізація і співпереживання", - вважає експерт, професор психології та неврології Скотт Хьютелл.

 

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/814236-vcheni-viznachili-oblast-mozku,-vidpovidalnu-za-brehnyu/