RSSВерсія для друку
Вчені створили енциклопедію раку
30.03.2012

Учені створили "Енциклопедію раку", яка доступна онлайн, повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Енциклопедія створена на основі досліджень, присвячених зв'язку генетичного профілю ракових клітин та їхньої стійкості до різних протипухлинних препаратів.

Група вчених з інституту Сенгера  під керівництвом Меттью Гарнетта спільно з колегами з онкологічного центру Массачусетської лікарні загального профілю  вивчили генетичну інформацію 639 видів ракових клітин пухлин і їх чутливість до 130 лікарських речовин.

Інша група вчених під керівництвом Леві Гарравея з Dana-Farber Cancer Institute спільно з колегами досліджувала генетичну інформацію 947 видів ракових клітин пухлин, чутливість до лікарських засобів 479 з них і 24 протипухлинних ліків.

Вчені припускають, що ці результати можна використовувати у  лікуванні онкологічних хворих, щоб визначити, які ліки будуть ефективними. Також база даних буде корисна при клінічних випробуваннях нових протипухлинних лікарських засобів. Використовуючи цей каталог були виявлені ліки, до яких може бути чутлива — саркома Евінга (рак кісток, що переважно проявляється у дітей).

Детальніше за адресою:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/6855