RSSВерсія для друку
Вчені США розробили татуювання, що допоможе слідкувати за ходом вагітності жінок
11.05.2012


Вчені з двох американських університетів - штату Каліфорнія та штату Іллінойс, розробили спеціальне електронне татуювання, за допомогою якого лікарі зможуть слідкувати за проходженням вагітності пацієнток на відстані. Про це повідомляють іноземні ЗМІ. 


Мова йде про систему постійного моніторингу стану вагітної жінки та плоду за допомогою найтоншої наклейки, яка, скоріше, нагадує татуювання, ніж звичний пластир. Незважаючи на крихітні розміри і прозорість, наклейка містить дуже чутливі електронні датчики, які здатні отримувати інформацію про скорочення матки, температуру тіла вагітної, частоту серцебиття матері і плоду та рівні надходження кисню в його організм. Крім цього, "наклейка-тату" здатна передавати бездротовим способом всі отримані дані в режимі реального часу на комп'ютер або смартфон зі спеціальним додатком.


Головне завдання винаходу - зменшити число викиднів і передчасних пологів.


Таким чином, лікар, який може знаходитися на відстані навіть декількох десятків кілометрів, здобуває можливість отримувати найважливішу інформацію про стан вагітної та майбутньої дитини протягом 24 годин на добу.


Детальніше:
www.unn.com.ua/ua/news/711701-vcheni-ssha-rozrobili-tatuyuvannya,-scho-dopomogee-slidkuvati-za-hodom-vagitnosti-geinok/