RSSВерсія для друку
Вакцини в Україні будуть восени - Аніщенко
05.08.2011

Міністр охорони здоров’я України Олександр АНІЩЕНКО запевняє, що ряд вакцин, з наявністю яких на сьогодні в Україні є проблема, надійдуть в вересні-жовтні цього року.

Про це міністр сказав сьогодні на прес-конференції в Києві, відповідаючи на запитання, коли з’являться в медустановах, зокрема, вакцини БЦЖ, поліомеліту, дифтерії та деякі інші.

За поясненням О.АНІЩЕНКА, проблемна ситуація склалась через те, що «коли прийшла “нова команда”, нею було проведено інвентаризацію, в результаті якої виявилось, що по окремим програма медпрепаратів були великі залишки, а по окремим вже було зрозуміло, що буде дефіцит, не вистачало препаратів для лікування, наприклад, гемофілії, на дитячу онкогематологію. Саме цьому була приділена першочергова увага».

“По вакцинам ми закінчили торги, ми закупимо. І в середині серпня вакцини почнуть надходити. У вересні – на початку жовтня у нас загальний спектр буде вже. Вакцини надходитимуть не одномоментно, а поетапно – є напрацьована для нашої країни партія, вона приходить нам”, - сказав О.АНІЩЕНКО. 

Детальніша інформація за адресою:

health.unian.net/ukr/detail/222978