RSSВерсія для друку
Вагітних та донорів повністю забезпечать Т-системами для діагностики ВІЛ
01.08.2011

Одним з пріоритетів закупівель за програмою ВІЛ/СНІД є стовідсоткове забезпечення вагітних та донорів Т-системами для профілактики ВІЛ. Про це під час засідання експертної групи сказала завідувач Референт-лабораторією українського центру СНІДу Ірина Андріянова.

"Окрім того, буде забезпечене стовідсоткове охоплення тестування дітей, які народжені ВІЛ-інфікованими жінками з метою ранньої діагностики та своєчасного забезпечення терапії. Буде закуплено Т-системи для супроводу ВІЛ-інфікованих пацієнтів згідно з клінічними протоколами – це біохімічні гематологічні дослідження", - зазначила І.Андріянова.

 За її словами, також буде закуплено тести для визначення таких показників ВІЛ як кількість CD-4 лімфоцитів та рівня вірусного навантаження.  У той експертна група прийняла рішення виключити з переліку номенклатури швидкі тести для діагностики ВІЛ у донорів крові через те, що даний тест виявляє лише ВІЛ, у той час як потенційній донор може хворіти на гепатит.

Окрім того І.Андріянова зауважила, що з номенклатури виключено лейкоцитарні на підставі того, що дана програма купується згідно з програмою донорства.  "Окрім того, буде закуплено тести для моніторингу резесцентності ВІЛ-лікарських препаратів. Цей тест в Україні втілюватиметься вперше", - додала вона. Також будуть закуплені витратні матеріали для ранньої діагностики ВІЛ у маленьких дітей та вагітних.

Детальніша інформація за адресою:

www.unn.com.ua/ua/news/29-07-2011/429952/