RSSВерсія для друку
В Ужгороді стартувала міжнародна школа клінічних нейронаук "Карпатські читання"
17.05.2012

Сьогодні в Ужгороді розпочала роботу щорічна міжнародна школа клінічних нейронаук "Карпатські читання", присвячена Всесвітньому дню боротьби з інсультом. Це освітній проект, започаткований Закарпатським обласним центром нейрохірургії та неврології, Ужгородським національним університетом, Всеукраїнською громадською організацією "Українська асоціація боротьби з інсультом" та Міністерством охорони здоров'я. Конференція відбувається в Ужгороді вже п'ятий рік поспіль.

Програма Школи в цьому році присвячена питанням лікування больових синдромів в неврології та інсультології (центральний інсультний біль, головний біль напруги, відновлення верхньої кінцівки тощо).

У заходах беруть участь провідні неврологи України та запрошені спеціалісти зарубіжжя. Формат Школи передбачає експертні дискусії, тренінги для фахівців, майстер класи. Щороку в рамках заходу проводяться тематичні засідання: школа доказової медицини, школа реабілітації, школа об'єктивної неврології, фахові освітні лекторії. Мультидисциплінарні та міждисциплінарні формати збагачують професійний досвід фахівців і відповідають сучасним принципам безперервної фахової освіти.

В рамках заходу відбулася прес-конференція з питань лікування та профілактики інсульту за участі представників Закарпатської ОДА та керівника Закарпатського обласного центру нейрохірургії та неврології Смоланки В.І.

Школа клінічних нейронаук "Карпатські читання" триватиме в Ужгороді до 19 травня 2012 року.

 

Детальніше:

 

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120517_0.html