RSSВерсія для друку
В умовах воєнного стану заробітна плата медпрацівників за 3 місяці 2022 року профінансована у повному обсязі
29.03.2022

Змінами до Порядку реалізації програми медичних гарантій у 2022 році Уряд, оперативно реагуючи на виклики воєнного стану, забезпечив безперебійне фінансування медичних закладів у надзвичайній ситуації. Так, надавачам медичних послуг у період воєнного стану сплачується щомісяця максимально можлива фіксована сума коштів, незважаючи на фактично внесені записи в електронну систему охорони здоров’я.

Видатки за програмою медичних гарантій на оплату медичних послуг профінансовано на 100 % до плану за січень ‒ березень 2022 року в обсязі 36,8 млрд грн, із них найбільша сума за березень – 13,1 млрд гривень.

Також 100% до плану за січень ‒ березень профінансовано видатки на заробітну плату працівників загальнодержавних закладів охорони здоров’я, що становлять 2,3 млрд грн, зокрема за березень ‒ 784,3 млн гривень.

 «В умовах воєнного стану вкрай важливо забезпечити гідну заробітну плату кожному медику, який сьогодні понаднормово працює у важких умовах і щодня рятує життя та здоров’я наших громадян: як цивільних, так і військових. Як бачимо, держава робить усе від неї залежне, аби забезпечити вчасні й у повному обсязі виплати. Переконаний, що від роботи медичних працівників, так само, як і військових, залежить зараз багато, а насамперед те, скільки буде збережено життів людей. Адже саме люди наближають перемогу України над російським загарбником і є цінністю, заради якої наша держава захищає свій суверенітет», ‒ повідомив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Окрім того, видатки на функціонування 8 закладів охорони здоров’я Національної академії медичних наук України, які перейшли на новий механізм фінансування, профінансовано в обсязі 441,3 млн грн, з них у березні спрямовано 147,5 млн гривень. Це дозволяє в повному обсязі виплатити заробітну плату працівникам цих закладів у І кварталі цього року.

Також видатки субвенції на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров'я, яка спрямовується, зокрема на оплату праці працівників комунальних закладів охорони здоров’я, які не долучені до програми медичних гарантій, профінансовано на 100 % до плану на січень ‒ березень в обсязі 915,4 млн грн, зокрема у березні – 181,6 млн гривень.

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...