RSSВерсія для друку
В українських продуктах харчування дійсно є антибіотики - експерт
04.08.2016

Якщо ми говоримо про молочні продукти, то виробники часто використовують антибіотик для того, щоб лікувати тварин, а також для того, щоб молочні продукти мали тривалий строк зберігання

Тема додавання антибіотиків до продуктів харчування з одного боку маловідома, а з іншого боку — дуже актуальна, оскільки виявляється, що вони дійсно наявні у великій кількості харчів. І головне тут, навіть, не наявність антибіотику, а його дозування. Про це у коментарі УНН розповів директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

“Найважливіше — це не факт вмісту антибіотику, а дозування. Наприклад, в Європі, якщо ми говоримо про м’ясо, то там, практично завжди, за їхніми стандартами та директивам, використовують антибіотики тільки для лікування тварин. А ось у нас антибіотики використовують, в тому числі, і для відгодівлі тварин. Тому, в даному випадку, антибіотик з м’яса тварини потрапляє в організм людини...

Якщо ми говоримо про молочні продукти, то тут дуже часто використовують антибіотик для того, щоб лікувати тварин, а також для того, щоб молочні продукти мали тривалий строк зберігання.

 

Джерело

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...