RSSВерсія для друку
В українських аптеках ліки від гіпертонії вже продаються за зниженими цінами
03.08.2012

В Україні розпочато перший етап Пілотного проекту з впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, під час якого суб’єкти господарської діяльності знизили ціни на генеричні лікарські засоби, що зареєстровані в Україні. Про це поінформували господарі найкрупніших аптечних мереж усіх регіонів України під час селекторної відеонаради, що відбулася в Державній службі України з лікарських засобів, передає УНН.

Присутні на нараді суб’єкти господарської діяльності проінформували, що вони до 1 серпня 2012 року провели переоцінку вартості лікарських засобів від гіпертонії і привели ціни на них у відповідність до Пілотного проекту, запровадженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 року № 340 "Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою".

Слід зазначити, що у деяких регіонах (Донецька, Луганська, Полтавська області, в АР Крим та на Запоріжжі) довелося знижувати ціни лише на 2-5 лікарських засобів із 234, зазначених у постанові Уряду, адже ціни на всі інші препарати були досить невисокими і раніше. У присутніх на нараді викликав здивування той факт, що знижувати ціни на значну кількість ліків (до 30% асортименту) довелося відомій аптечній мережі, що пропагує себе як аптека з досить низькими цінами.

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/10656