RSSВерсія для друку
В Україні з'явиться Державна служба трансплантації
18.05.2012

 

Координаційний центр трансплантації органів, тканин i клітин МОЗ України реорганізують в Державну службу трансплантації. Про це йшлося на спільному засіданні керівництва МОЗ і АМН України, де також було прийнято рішення про створення робочої групи із фахівців трансплантологів і організаторів охорони здоров’я, повідомили АМН в прес-службі МОЗ.

Робоча група для реформування трансплантології в Україні запропонувала таке рішення: "Реорганізація Координаційного центру трансплантації органів, тканин i клітин МОЗ України в Державну службу трансплантації. На даний час Координаційний центр не має достатніх повноважень і не може повністю виконувати функцію центральної установи, що координує і забезпечує увесь спектр діяльності трансплантаційних центрів, баз вилучення органів, в тому числі і службу трансплант-координатів.

Окрім організаційно-методичних переваг щодо створення Державної служби України з питань трансплантації, необхідно відзначити і фінансові аспекти її створення. Вони досягаються оптимізацією роботи трансплантаційних втручань та економією коштів Державного бюджету, шляхом приєднання до Державної служби України з питань трансплантації Всеукраїнського реєстру донорів гемопоетичних стовбурових клітин (кісткового мозку)", - йдеться в повідомленні.

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/reforma/7713