16.10.2012

Громадські організації мають реальний вплив на ухвалення державних рішень у сфері захисту прав дитини. Про це сказав Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час засідання Громадської консультативної ради з питань захисту прав дитини, на якому підбивались підсумки річної діяльності, повідомили УНН у прес-службі глави держави.

"Активна позиція та професійні напрацювання громадських організацій (членів Громадської консультативної ради з питань захисту прав дитини) серйозно вплинули на рішення у сфері захисту прав дітей, які були ухвалені органами центральної та місцевої влади протягом останнього року", - констатував він.

За словами Юрія Павленка, ініційовані на засіданнях секцій Громадської консультативної ради питання спільно опрацьовувались та порушувались перед відповідними центральними органами виконавчої влади з метою їх подальшого вирішення. Зокрема йдеться про спільну роботу щодо захисту прав дітей, які перебувають у конфлікті з законом. Юрій Павленко повідомив, що в цьому напрямку проведено низку спільних з Міністерством внутрішніх справ нарад і консультацій, за результатами яких було прийнято Концепцію реформування кримінальної міліції у справах дітей, напрацьовано проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо уповноважених органів внутрішніх справ у сфері захисту прав дітей".

 

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/972340-v-ukrayini-zatverdgeeno-kontseptsiyu-organizatsiyi-psihiatrichnoyi-dopomogi-dityam/