RSSВерсія для друку
В Україні застосовуватимуть кубинський препарат для лікування діабетичної стопи
08.06.2012

Основним напрямком українсько-кубинського співробітництва в галузі охорони здоров’я залишається подальша реалізація програми з лікування та оздоровлення дітей, які проживають на територіях, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЄС. Про це йшлося під час зустрічі Віце-прем’єр-міністра України – Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Куба в Україні Феліксом Леоном Карбальо. Про це АМН повідомили у прес-службі МОЗ.

За словами Раїси Богатирьової, Міністерство охорони здоров’я України, отримавши за результатами візиту Президента України до Республіки Куба в жовтні 2011 року доручення опрацювати це питання, підготувало та передало до Міністерства охорони здоров’я Республіки Куба проект відповідного договору. Його метою, зазначалося під час зустрічі, є створення дієвого механізму по наданню медичної допомоги в кубинському лікувально-оздоровчому центрі Тарара дітям, які проживають на територіях, потерпілих внаслідок Чорнобильської та інших екологічних катастроф.

Віце-прем’єр-міністр наголосила на тому, що українська сторона очікує на якомога скорішу відповідь від уряду Республіки Куба з тим, щоб відразу підписати договір. "Ми надзвичайно зацікавлені в прискоренні процесу узгодження та підписання цього документу для того, щоб українські діти змогли оздоровлюватися та лікуватися на Кубі вже в цьому році", – зазначила вона.

Детальніше:


http://amn.net.ua/ukr/news/events/8810